Onsdagspadling - 16

Voksne, Ungdom, Seniorer

Gyldenløve Kajakklubb

Om turen

Turen denne kvelden starter ved Sjøboden ved Gyldenløve Brygge og vil gå enten opp elva til Åssiden elvepark eller ut i fjorden til Gilhusodden eller Engersand. Reisemålet besluttes av turleder før starten av turen. Dette er en tur ferdighetsnivå med ferdighetsnivå 1/2 årer, se definisjoner under. Vi padler i et normalt turtempo. Tur - retur vil distansen være fra 9 til 12 kilometer.

Søjøboden åpner klokken 1715 og målsettingen er at alle skal være klare og på vannet klokken 1800.

HER finner du kart over området

Deltakelse - Veileder for smittevern

VIKTIG – Grunnet koronasituasjonen, og eventuelt behov for smittesporing, er det påkrevd med påmelding via denne siden dersom du ønsker å være med på turen.

Trykk: - Meld deg på - og følg de enkle stegene.

Husk å krysse av for at du har lest vilkårene og trykk Bekreft. Er du meldt på vil du motta en epost som bekrefter dette.

Det er ingen anledning til deltakelse for personer som; ikke er friske, er smittet av korona, er i karantene/hjemmeisolering eller som har milde symptomer på luftveisinfeksjon, som feber, sår hals, rennende nese, hoste, tungpustethet, hodepine eller nedsatt allmenntilstand.

I forbindelse med Kornaviruset har Gyldenløve Kajakklubb, i samarbeide med Eian Fritid, utarbeidet en Veileder for smittevern. Den beskriver rutinene som må følges ved turer og kurs, samt ved opphold i Sjøboden på Gyldenløve Brygge. Det er også laget en video som viser bruk av garderoben, toalettene og desinfisering/vask ved leie av klubbkajakker og utstyr.

TRYKK HER for å gå til Veilederen for smittevern

TRYK HER for å gå til Videoen / Veilederen for smittevern

Dine ferdigheter og ditt utstyr

Deltakerne på turen må ha NPF våttkort og være 16 år eller eldre. Du må være i fysisk form til å kunne gjennomføre distansen og turen. Generell tauing (slep) har vi ikke anledning til å gjennomføre.

Deltakerne må selv sørge for kajakk og nødvendig utstyr. Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan leie kajakk, åre, spruttrekk og vest av klubben. Kle deg etter årstiden og turen du skal være med på, i tørrdrakt eller våtdrakt når forholdene tilsier det. Ta alltid med noen varme klær, litt mat og drikke og hodelykt når det er påkrevet.

Ønsker noen å padle i et raskere og jevnere tempo, eller følge en anen padlerute, deler vi oss i et par grupper før turen starter. Denne gruppa vil ikke være en del av den organiserte turen.

Vi ønsker at alle skal ha trygge og gode opplevelse på vannet og oppfordrer alle til å se gjennom turinformasjonen, på tur med kajakklubben og definisjonene av Årene. De finner dere på websidene våre. Følg disse lenkene: Gyldenløve Kajakklubb og Turprogram 2020

Ferdighetsnivåer

Deltakerne på turen må ha våttkort og være 16 år eller eldre. Du må være i helsemessig og fysisk form til å kunne gjennomføre distansen og turen. Generell tauing (slep) har vi ikke anledning til å gjennomføre.

1 åre/stjerne - Padling i svært skjermet farvann - Eksempel er et lite havnebasseng eller liten bukt. Basisferdigheter: Deltakeren må ha introduksjonskurs og være kjent med kameratredning. Turene egner seg for de fleste, også padlere som ønsker å utvikle egne ferdigheter. Vind opp til og med Beaufort styrke 1 – Flau vind (1-3 knop). Sjøgang 1 – Småkruset sjø med bølger opp til 0,1 meter i snitt. Ingen strøm og ingen annen trafikk.  2 årer/stjerner - Padling i skjermet farvann - Eksempel på dette er indre skjærgård. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs og mestre kameratredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 2 – Svak vind ved vannflaten (4-6 knop). Sjøgang 2 – Smul sjø med bølger opp til 0,5 meter i snitt. Kun små krusninger ved grunner og skjær. Svært lite strøm og lite annen trafikk.

2 årer/stjerner - Padling i skjermet farvann - Eksempel på dette er indre skjærgård. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs og mestre kameratredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 2 – Svak vind ved vannflaten (4-6 knop). Sjøgang 2 – Smul sjø med bølger opp til 0,5 meter i snitt. Kun små krusninger ved grunner og skjær. Svært lite strøm og lite annen trafikk.

Felles for alle turer er at de tilpasses de rådende værforholdene. Reisemålet vil kunne bli endret eller turen avlyst dersom forholdene tilsier det.

Turledere:

• Bitten Ravnaas