Onsdagspadling - 11

Voksne, Ungdom, Seniorer

Gyldenløve Kajakklubb - Hengertur til Sætre

Om turen

Vi legger ut ved Sætre Seilforening, Øraveien 8. Tur - retur er distansen ca. 10,5 kilometer.  Vi padler nordover mellom Skogsborg og Torvøya, runder Killingholmen og padler nordover langs Gråøya. Deretter går turen sørover langs østsiden på Gråøya. Vi går i land på øya Hjelp, nord for naturreservatet. Her blir det kafferast. Vi padler tilbake via Killingholmen. Turen vil gå i en gruppe og i rolig turtempo. Ta med deg litt mat og drikke.

Ønsker noen å padle i et raskere og tempo, eller følge en anen padlerute, deler vi oss i et par grupper før turen starter. Gruppe inndelingen skjer på land og leder for gruppa tar med taueline og  nødvendig sikkerhetsutstyr. Denne gruppa vil ikke være en del av den organiserte turen.

TRYKK HER for kart over området.

Transport og logistikk

Sjøboden åpner kl. 1645 med avreise kl. 1730.
Beregnet retur til sjøboden mellom 2200 - 2230.

Annet: Turen pleier å være populær. Har du utfordring med avreisetiden, send en SMS til mobil 90 17 26 12 med nummeret på den kajakken du har leid. På den måten kan vi få lagt den på hengeren og være klare til avreise 1730. Alle bidrar til «pakking» av kajakker på hengeren ved start, underveis og slutten av turen. Det vil være behov biler til transport av padlere.

Og dersom du kjører du med egen bil fra Sjøboden eller direkte til Sætre: ta til høyre i rundkjøringen når du kommer ned til Sætre sentrum og følg skilting mot Storsand. Parkeringen ligger på venstre side av veien etter ca. 200 meter ved Seilforeningen.

Ferdigheter og utstyr

Dette er en åre 2 tur, deltakerne må ha våttkort og være 16 år eller eldre.

Deltakerne må selv sørge for kajakk og nødvendig utstyr. Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan leie kajakk, åre, spruttrekk og vest av klubben.

Kle deg etter årstiden og turen du skal være med på, i tørrdrakt eller våtdrakt når forholdene tilsier det. Ta alltid med noen varme klær.

2 årer - Padling i skjermet farvann - Eksempel på dette er indre skjærgård. Basisferdigheter: deltakeren må ha grunnkurs og mestre kameratredning. Vind opp til og med Beaufort styrke 2 – Svak vind ved vannflaten (4-6 knop). Sjøgang 2 – Smul sjø med bølger opp til 0,5 meter i snitt. Kun små krusninger ved grunner og skjær. Svært lite strøm og lite annen trafikk. Det er den enkeltes eget ansvar å vurdere sine ferdigheter mot det som fordres for å delta på turen. Deltakeren må underveis selv vurdere elementer som: vær, vind, bølgehøyde, strøm, dønninger, annen båttrafikk og egen styrke og kondisjon.

Felles for alle turer er at de tilpasses de rådende værforholdene. Reisemålet vil kunne bli endret eller turen avlyst dersom forholdene tilsier det.

Vi ønsker at alle skal ha trygge og gode opplevelse på vannet og oppfordrer alle til å se gjennom turinformasjonen dere finner på websidene våre. Følg disse lenkene: Gyldenløve Kajakklubb og Turprogram 2019.

Turledere:

• Torill Flyen