Onsdagspadling - 7

Fellestur

Dato
22. mai 2019 kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangør
DNT Drammen og Omegn
Dette arrangementet er over!

Gyldenløve Kajakklubb

Om turen

Vær, luft og vanntemperatur - YR melder regnbyger og lufttemperatur på 18 - 20 grader på onsdag. Vannføringen i elva er i skrivende stund 550 m3/s og vanntemperatur 7,5 til 8,5 grader. 

Tur fra denne kvelden går  Sjøboden ved Gyldenløve Brygge, opp elva til friområdet på Muusøya og tilbake. Dette er en tur ferdighetsnivå 1 åre, se definisjonen under. Vi padler i et normalt turtempo. Tur - retur er distansen ca. 8 kilometer. Sjøboden åpner kl. 1715. Vi legger opp til at alle skal ha klargjort kajakker og utstyr og være på vannet kl.1800. Beregnet retur til sjøboden ca. 2100. Vi tar en kafferast ved Muusøya.

HER finner du kart over området

Ønsker noen å padle i et raskere og tempo, eller følge en anen padlerute, deler vi oss i et par grupper før turen starter. Gruppe inndelingen skjer på land og leder for gruppa tar med taueline og  nødvendig sikkerhetsutstyr. Denne gruppa vil ikke være en del av den organiserte turen.

Dine ferdigheter og ditt utstyr

Deltakerne på turen må ha våttkort og være 16 år eller eldre. Du må være i fysisk form til å kunne gjennomføre distansen og turen. Generell tauing (slep) har vi ikke anledning til å gjennomføre.

Deltakerne må selv sørge for kajakk og nødvendig utstyr. Medlemmer i Gyldenløve Kajakklubb kan leie kajakk, åre, spruttrekk og vest av klubben. Kle deg etter årstiden og turen du skal være med på, i tørrdrakt eller våtdrakt når forholdene og temperaturen i vann og luft tilsier det. Ta alltid med noen varme klær, litt mat og drikke og hodelykt når det er påkrevet.

Vi ønsker at alle skal ha trygge og gode opplevelse på vannet og oppfordrer alle til å se gjennom turinformasjonen som ligger på nettsidene våre

https://drammen.dnt.no/gyldenlve-kajakklubb/

Ferdighetsnivåer

1 åre - Padling i svært skjermet farvann - Eksempel er et lite havnebasseng eller liten bukt. Basisferdigheter: Deltakeren må ha introduksjonskurs og være kjent med kameratredning. Turene egner seg for de fleste, også padlere som ønsker å utvikle egne ferdigheter. Vind opp til og med Beaufort styrke 1 – Flau vind (1-3 knop). Sjøgang 1 – Småkruset sjø med bølger opp til 0,1 meter i snitt. Ingen strøm og lite eller ingen annen trafikk.

Felles for alle turer er at de tilpasses de rådende værforholdene. Reisemålet vil kunne bli endret eller turen avlyst dersom forholdene tilsier det.

Kontaktinformasjon: