Etnefjella i Sunnhordaland -avlyst

Fellestur

Fra dato
12. september 2019 kl. 16:00
Til dato
15. september 2019 kl. 22:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT Drammen og Omegn
Turområde
Etne- og Saudafjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi inviterer til vandring i nydelige høstfarger over Etnefjella i Sunnhordaland fra øst mot vest.

Turen starter ved E134 ved Seljestad og går omtrent rett vestover i variert,men stor sett lettgått terreng, vi overnatter på DNT hyttene Simlebu og Sandvassbu. Siste dagen fortsetter turen over fjellryggen mot nord og ned Markhus ved Åkrafjorden. Er vi heldige med været er det en fantastisk tur i høstfarger!

Dag 1 ( torsdag 12/9):
Avreise om ettermiddagen fra Drammen til Haukeliseter for overnatting.
Det enkleste vil være å kjøre egne biler, gi beskjed ved påmelding om du kan stille med bil, alle turdeltakerne deler på reiseutgiftene.

Dag 2 (fredag 13/9):
Vi kjører videre til Seljestad, parkerer og starter fotturen ved å gå stigningen opp til Steinavatnet. Videre opp til turens høyeste punkt på ca 1150 moh og deretter forbi Sandbotnevatni ned til Sæterdalsbotnen. Siste del opp stigningen til Simlebu for overnatting. (selvbetjent)

Dag 3 ( lørdag 14/9):
Turen går videre til fots i lettgått terreng fra Simlebu inn til og langs vannet Vaulo. Videre ned til Austmannadalen til Sandvasshytta ( selvbetjent) for siste overnatting. Helt ny hytte som ligger i nordenden av Sandvatnet ( DNT Haugesund)

Dag 4 ( søndag 15/9):
Vi fortsetter vestover opp til og forbi Nautavatnet for så å svinge mot nord og ta fatt på nedstigningen ned til Åkrafjorden ( ved Markhus) der vi tar buss tilbake til Seljestad, henter bilene og kjører tilbake til Drammen. ( sen ankomst)

Turen har gradering middels/krevende, samlet lengde 36 kilometer.
Mer informasjon kan du får ved å gå inn påUT.no.

Utstyr: Bekledning og utstyr for fellestur over flere dager fra hytte til hytte.
Pakkeliste fra DNT sommerturer. Gode - inngåtte sko må du ha.

Turkart: Etnefjell 1: 50 000 ( Nordeca 2006)

Overnatting:
Første natt på Haukeliseter fjellstue, her spiser vi også middag.
De to neste nettene ligger vi på DNT-hyttene Simlebu og Sandvasshytta. Disse er selvbetjente slik at vi finner nødvendig mat på hyttene. Ta evt med brød mm hvis du ønsker det og mat til lunsj på turen, samt termos, drikkeflaske og nøtter/sjokolade til underveis på turen.
Husk lakenpose eller sovepose.

Pris:
Prisen dekker turledelse samt overnatting og mat på hyttene. Hver enkelt må i tillegg betale for middag på Haukeliseter, buss fra Markhus til Seljestad, samt deling av kjørekostnader Drammen-Seljestad t/r. Tips ta med litt kontanter.

Turleder: Atle Solheim
Spørsmål rettes til turleder atle@solheim.com

Har du spørsmål om kart, bekledning eller ønsker tips og råd er du velkommen til vårt Tursenter i Gågata i Drammen sentrum.
Telefon: 32 25 51 40  mail: butikk@dntdrammen.no

Etnefjella i Sunnhordaland -avlyst

Vi inviterer til vandring i nydelige høstfarger over Etnefjella i Sunnhordaland fra øst mot vest. Turen starter ved E134 ved Seljestad og går omtrent rett vestover i variert,men stor sett ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Atle Solheim
  • Erik Bruu