Klatrekurs: Naturlig sikring

23. juni
Kurs, Klatrekurs, Klatring, Alpinklatring, Turkatalogen2019
DNT Drammen og Omegn, Den Norske Turistforening

Har du klatret mye på boltede ruter og ønsker å lære å sette dine egne sikringer? Da er dette kurset for deg. Vi reiser til Hemsedal for å få en introduksjon til klatring på naturlige sikringer. Vi skal bo i telt i flotte omgivelser inne ved Skogshorn og klatringen vil i hovedsak foregå på klatrefeltet på Skurvefjell.

Alder: 18 år

Praktisk informasjon: Klatringen foregår på Skurvefjell i tillegg blir det muligheter for annet felt i Hemsedalsområdet. Alle deltakerne på selv ta med telt og utstyr som trengs for å overnatte ute. Vi spiser middag felles hver dag som blir handlet inn. Frokost og lunsj står deltakeren for selv. Deltakerne er selv ansvarlig for transport til og fra kursstedet. Vi har med tau og sikringsutstyr, men det er ønskelig at hver enkelt deltaker tar med personlig klatreutstyr. Det vil bli sendt ut mer informasjon nærmere kursstart.

Oppmøte: Torsdag kveld ved den flotte teltplassen under Skogshorn kl. 19:00 hvor vi blir kjent og liten introduksjonsdel tas.

Overordnede mål for kurset:

Deltagerne skal

• kunne legge naturlige topptaufester og naturlige standplasser
  • lede enkle naturlige ruter
  • ha en viss forståelse for de viktigste enkeltdelene i kameratredning

Temaer de ulike dagene:

Fredag: Deltagerne skal få erfaring med å finne forankringsplasseringer, bruke forskjellig sikringsutstyr, legge standplasser og drille på taulagsrutiner. I tillegg rappell over flere taulengder.

Lørdag: Deltagerne skal drille på og bli sikre på naturlige mellomforankringer, naturlige standplasser og taulagsrutiner.

Søndag: Deltagerne skal få en innføring i de viktigste enkeltdelene i kameratredning. Evt. prøve å lede i felt.

Krav til deltagere: Må ha gått nybegynnerkurs i klatring eller ha tilsvarende erfaring. Særlig viktig at den enkelte har erfaring med og er godt kjent med bruk av tau/sikringsbrems for sikring av klatrer både på led og topptau.

Utstyr: Egen liste vil bli tilsendt nærmere kursstart.

PRAKTISK INFORMASJON

Turstart

Kursleder tar kontakt og gir informasjon om oppmøtested innen ca 10 dager innen kursstart.

Torsdag 20. juni kl. 19.00

Turslutt

Søndag 24. juni ca. kl. 17.00

Du må selv ordne med transport til kursstedet.

Kost og losji

Middag fredag og lørdag er inkludert i prisen. Annen mat må medbringes av deltaker.

Personlig klatreutstyr

Sele, taubrems og klatresko.

Leie av utstyr

Klatreutstyr, unntatt klatresko, kan leies. Pris for komplett pakke er kr 300,- for kurset. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding.

Kart

Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i Turbutikken vår i gågata.

KONTAKINFORMASJON, BOOKING OG VILKÅR
Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med Silje Maurtveten på styreleder.ung@dntdrammen.no

Ikke-medlemstillegg er kr 300,-. Ønsker du å melde deg inn i DNT kan det kan ordnes via følgende link: Bli medlem i DNT

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer og generell informasjon

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Drammens arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Drammen og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre tur- og kursledere er bre-, klatre- og fjellsportinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Kursholdere: Eirik Hæreide Marcussen og Arve Sinnerud

Turleder: Silje Maurtveten