Skitur Ung: Ustaoset-Krækkja-Finse

Fellestur

Fra dato
22. mars kl. 08:00
Til dato
24. mars kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetilhytte, Hardangervidda, Aktivitet Skitur, Aktivitet Vinterskitur, Dntung, Turkatalog2019
Arrangører
DNT Drammen og Omegn, DNT ung Drammen
Turområde
Drammensmarka og Finnemarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

DNT Ung vil ha med deg på skitur over vakre Hardangervidda! Kanskje har du et ønske om å oppleve den velkjente og attraktive turen, men aldri klart å sette av en helg? Kanskje har du aldri funnet noen å gå sammen med? Nå har du mulighet til å bli med på fellesturen med godt selskap, under ledelse av flinke og venlegge turledere og med trygge rammer med god mat og varm seng på alle hyttene.  Hytte-til-hyttetur gir deg både mulighet til å opleve den beste luksusen på kveldene og morgningen, samtidig som det gir deg en lettere og mer behaglig tur mellom etappene.
Turen starter på togstasjonen i Drammen. Sjelden har det vært enklere eller meir miljøvennlig å reise på tur over Hardangervidda.
Turen er for meg mellom 18 og 30 år. 

På morgenen fredag 22. mars tar vi toget til Ustaoset og Hardangervidda. Der tar vi på oss fjellskiene og går direkte til turisthytta Krækkja. Vi overnatter på Krækkja fra fredag til lørdag. Lørdag morgon, etter frokost, går turen videre til Finsehytta hvor vi blir over til søndag formiddag, før vi tar toget hjem igjen.  Alle måltidene våre vil vi få på hyttene.  NB: Alle deltakerne skal ha fjellski med feller.

Utstyr: Turistforeningen sin pakkeliste for vinterturer.

Turledere: Martin Michalsen og Silje Maurtveten 

Togtider: 09.00 22. mars fra Drammen til Ustaoset (fremme kl 12.06). husk å pakk med deg lunsj til å spise på toget, før ankomst. 
Fra Finse tilbake til Drammen kl 10.15 (fremme i Drammen kl 14.10). Togbiletten er inkludert i påmeldinga
 

Togbilett, mat og overnatting på hyttene​ er inkludert i prisen. Deltageren må selv ta med snacks som sjokolade, nøtter og liknende. Sjekk at du har det utstyret som kreves, og ta kontakt ved spørsmål. 

Viktig informasjon om vinterturer

Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet er det ingen som prepper løyper, og man må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Skitur Ung: Ustaoset-Krækkja-Finse

DNT Ung vil ha med deg på skitur over vakre Hardangervidda! Kanskje har du et ønske om å oppleve den velkjente og attraktive turen, men aldri klart å sette av ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Silje Maurtveten
  • Ole André Skonnord