4 dagers nydelig skitur Jotunheimen

4. april kl. 08:40
Jotunheimen (se kart)

Med Beitostølen som startsted går vi en flott runde i Jotunheimen og avslutter på Tyin. Drømmer du om å oppleve en skitur i vinterfjellet med trivelig turfølge og overnatting på turisthytter, er dette turen for deg. Om du ønsker, kan du få gode tips om veivalg med kart og kompass i vinterfjellet underveis – spennende, nyttig og lærerikt for senere fjellturer. Hver kveld etter middag evaluerer vi dagens tur og planlegger neste dags tur.

Torsdag kl 09.02 tar vi bussen fra Sandvika til Beitostølen, og vi vil være fremm kl 12.37. Vi går nordover til vannet Vinstre og så nordvest- over til Bygdin fjellstue. Det er en privat betjent hytte med 80 sengeplasser. Her vil få full middag og frokost. Når vi nærmer oss Bygdin, ser vi Bitihorn på vestsiden av riksveien. Det er en markert topp på 1600 moh. Bygdin ligger på ca 1000 moh, og vi starter på ca 850 moh.

Fredag går vi langs vannet vestover til Torfinnsbu. Det er 15 km og en flat etappe med flott utsikt til noen markerte topper i Jotunheimen. For de som ønsker vil det være mulighet for å lære å grave snøhule eller nød bivuakk på ettermiddagen.  Dette var tidligere en privat hytte, men i 2016 ble det med Olav Thon- midler en selvbetjent DNT- hytte. Den ligger der Svartdalen går nordover med flere 2000 meter topper. Her lager vi mat sammen, og det blir alltid en veldig hyggelig kveld.

Lørdag etter frokost og utvask av hytta, fortsetter vi videre vestover langs vannet i en drøy kilometer, før vi dreier nordover inn Langedalen med Torfinnspiggen og Svartdalpiggen på østsiden. Dette blir en flott dag blant mange høye topper. Det høyeste punktet er 1740 moh før vi får mange fine nedoverbakker. Etter hvert kommer vi inn på løypa fra Gjendebu til Fondsbu. Her dreier vi sørover igjen og kommer ned til vannet Bygdin og går siste biten til Fondsbu hvor vi får en god seng, hyggelig vertinne som er kjent for sitt smittende humør og god mat. Dagens etappe er 25 km og vil bli en krevende og flott dag.

Søndag følger vi veien, som ikke er brøytet , via Tyinholmen fjellstue og til Tyinstølen turisthytte. Det er ca 14 km og enkelt. Vi er sikkert litt slitne fra dagen før, så da passer det med en rolig, avslappende tur.  Herfra tar vi bussen hjem og er i Sandvika 21.48.

Du må godt fjellutstyr og ha erfaring fra å gå på ski med ryggsekk i høyfjellet. Vanskelighetsgraden avhenger av værholdene og du bør kunne gå i 8 -10 timer (hvis nødvendig).

Informasjonsmøte
Alle påmeldte er invitert til et informasjonsmøte onsdag 27. mars kl. 18:00 i DNT Drammens lokaler i Nedre Storgate 10 i Drammen, inngang fra parkeringsplassen. Her blir vi litt kjent med hverandre, gjennomgår dagsetappene, det blir gitt utstyrs- og pakketips og utveksler informasjon. Vi avtaler hvem som tar med spader og vindsekker. Du får selvfølgelig mulighet til å stille spørsmål.

Kart: Jotunheimen øst og vest/ Vang i Valdres 1:50 000

Turledere: Eivind Kjølsrød og Christine Hægstad

Assistentturleder:Erik Bruu

Pris: 4 200,- / 4 900,- (DNT-medlem / ikke-medlem). Prisen inkluderer bussturene, kost og losji på hyttene fra middag torsdag til lunsj søndag. Matpakke til lunsj på torsdag og mat/middag på hjemturen hjem kommer i tillegg.

Bindende påmelding innen 14. mars.
Minst 10 og maks 20 deltakere.

For mer informasjon og tur og/eller utstyr er du velkommen til å ta kontakt med Tursenteret til DNT Drammen og Omegn. Tlf: 32 25 51 40 , mai: butikk@dntdrammen.no eller kom gjerne innom.

4 dagers nydelig skitur Jotunheimen

Denne turen er fulltegnet, bli gjerne med på denne turen i Jotunheimen 25.-28.april. Med Beitostølen som startsted går vi en flott runde i Jotunheimen og avslutter på Tyin. Drømmer du ...

Turledere:

• Christine Hægstad